19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialRecrutori jihadiști, arestați în Spania și Maroc

Recrutori jihadiști, arestați în Spania și Maroc

Patru persoane bănuite că ar fi încercat să recruteze persoane care să se alăture grupării Stat Islamic (SI) au fost arestate, marți, de forţele de poliţie din Spania şi Maroc, în enclava spaniolă Ceuta şi oraşul marocan Nador, potrivit AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al poliției spaniole, forțele de ordine din cele două țări au desfășurat, de dimineață. o operațiune contra terorismului.

Trei spanioli au fost arestaţi în enclava Ceuta, iar cea de-a patra persoană, având cetăţenie marocană, în oraşul Nador din Maroc. Arestaţii sunt suspectaţi că au creat o celulă ‘de recrutare, îndoctrinare şi radicalizare’, conform comunicatului citat. 

Misiunea acestei celule era de „a recruta şi trimite combatanţi pentru a alimenta rândurile organizaţiei teroriste DAESH (acronimul în arabă pentru Stat Islamic)’ şi a căuta indivizi ‘dispuşi să comită acţiuni teroriste în oricare din cele două ţări în numele acestei organizaţii”.

Spania, care în martie 2004 a fost ţinta unora dintre cele mai sângeroase atentate islamiste comise în Europa, rămâne pentru moment mai puţin expusă decât Franţa, de exemplu, având sub 200 de combatanţi jihadişti înregistraţi în rândurile grupării Stat Islamic.

Cele mai citite

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Un alt premier european a fost amenințat după atacul asupra premierului slovac Robert Fico

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat joi că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac Robert Fico, un website de...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă