14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialRegele Spaniei îi retrage titlul de ducesă surorii sale. Care este motivul

Regele Spaniei îi retrage titlul de ducesă surorii sale. Care este motivul

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a decis să îi retragă titlul de ducesă surorii sale, Infanta Cristina, întrucât este acuzată de delicte fiscale într-un scandal de corupţie care îl implică şi pe soţul său, informează Mediafax.

“Buletinul oficial de stat va publica mâine (vineri) un decret regal prin care Majestatea sa Regele va revoca folosirea titlului de Ducesă de Palma de Mallorca de către Alteţa sa regală, infanta Cristina”, a anunţat, joi, Palatul Regal, citat de AFP.

Infanta Cristina, în vârstă de 49 de ani, este acuzată de delicte fiscale în legătură cu afacerile soţului său, Iñaki Urdangarin, în vârstă de 47 de ani. Titlul de ducesă i-a fost conferit în 1997 de către tatăl său, regele Juan Carlos.

Fost campion olimpic de handbal, Iñaki Urdangarin este suspectat că s-a folosit de poziţia sa în cadrul familiei regale pentru a obţine contracte în Insulele Baleare şi Valencia, prin intermediul unei societăţi cu scop nelucrativ, Noos, pe care o prezida. Suma este de 6,1 milioane de euro.

La patru ani de la deschiderea anchetei, judecătorul Jose Castro, care s-a ocupat de instrumentarea cazului, a ordonat la 22 decembrie trimiterea în faţa justiţiei a surorii lui Felipe al VI-lea, o premieră în istoria monarhiei spaniole.

 

 

 

Cele mai citite

FCU Craiova și FC Voluntari, în Liga a 2-a! Dinamo și FC Botoșani au prins barajul

FCU Craiova și FC Voluntari vor juca din sezonul viitor la matineu, în timp ce Dinamo și FC Botoșani au prins locurile de baraj,...

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...

OpenAI a lansat un nou model de inteligență artificială și versiunea desktop a ChatGPT

OpenAI a lansat luni un nou model de inteligenţă artificială şi o versiune desktop a ChatGPT, împreună cu o nouă interfaţă pentru utilizatori, transmite...
Ultima oră
Pe aceeași temă