14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialRegina Elisabeta a II-a ar putea părăsi temporar reședința oficială. Care este...

Regina Elisabeta a II-a ar putea părăsi temporar reședința oficială. Care este motivul

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord ar putea părăsi temporar Palatul Buckingham, reședința sa oficială londoneză, pentru a permite renovarea acestuia, informează Agerpres.

Acesta este unul dintre ”scenariile aflate în studiu”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al palatului, menționând că decizia va depinde de modul în care se vor executa lucrările, ”în etape sau în bloc” și operațiunea ar putea să coste 150 milioane de lire (211 milioane de euro).

Citește și: Întâlnire regina Marii Britanii și Angela Merkel. Cum a fost întâmpinată Elisabeta a II-a în Germania

Suverana britanică, în vârstă de 89 de ani, petrece o parte din an la Buckingham Palace pentru a-și exercita funcțiile de stat — primește invitați, organizează recepții, acordă titluri onorifice.

Clădirea din secolul al XVIII-lea, aleasă de Regina Victoria ca ”epicentru al vieții Națiunii”, are 775 de încăperi și nu a mai fost modernizată de la urcarea pe tron a actualei suverane, în 1952.

Un raport parlamentar publicat în ianuarie 2014 estima la 73 de milioane de euro cheltuielile necesare pentru modernizarea sistemului de încălzire și de alimentare cu energie electrică, precum și a instalațiilor sanitare, pentru repararea acoperișului și eliminarea azbestului din uriașul edificiu.

Menționarea unui deviz de trei ori mai mare a avut loc exact în ziua în care s-a difuzat raportul privind cheltuielile familiei regale în anul fiscal 2014-2015, care s-au ridicat la 35,7 milioane de lire (49,9 milioane de euro), la fel ca anul precedent.

Cele mai citite

Guvernul va decide cum beneficiarii Programului Anghel Saligny ar putea depune documentele pentru finanțare și după iunie 2024

Guvernul urmează să discute în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă în baza căreia beneficiarii Programului Anghel Saligny vor putea depune documentele în...

Ziua „Părinților de Îngeri” va fi comemorată la data de 15 octombrie. Proiectul, adoptat de Camera Deputaților

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, a fost votat în unanimitate proiectul de lege privind instituirea Zilei Părinților de Îngeri. Astfel, la data de 15...

Crimă în Sectorul 6! Bărbat de 46 de ani, ucis cu bestialitate în plină stradă

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost ucis în bătaie în Sectorul 6 din București, în fața Parcului Crângași. Criminalii, doi...
Ultima oră
Pe aceeași temă