11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialReinfeldt, premierul Suediei, a contestat, luni, legitimitatea candidaturii lui Jean-Claude Juncker la...

Reinfeldt, premierul Suediei, a contestat, luni, legitimitatea candidaturii lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia CE

Fredrik Reinfeldt, premierul Suediei, a contestat, luni, într-un interviu pentru cotidianul Financial Times, legitimitatea candidaturii lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene, informează Mediafax.

"În ceea ce mă priveşte şi în ceea ce priveşte Suedia, am pus sub semnul întrebării procesul" în vederea alegerii preşedintelui Comisiei Europene, a declarat premierul Reinfeldt, evocând susţinerea celui mai mare grup din Parlamentul European (Partidul Popular European – n.r.) din rândurile căruia provine fostul premier luxemburghez.

"Nu suntem favorabili ideii, deoarece face imposibilă o altă candidatură şi exclude un număr important de potenţiali candidaţi la preşedinţia Comisiei Europene", a adăugat premierul suedez.

Premierul Reinfeldt nu a precizat pe cine ar susţine la preşedinţia Comisiei Europene, dar, potrivit Financial Times, doreşte ca decizia să revină mai degrabă statelor membre, decât deputaţilor europeni.

Premierul suedez urmează să-i primească luni seară şi marţi, la reşedinţa sa de vară din Harpsund, din estul ţării, pe premierul britanic David Cameron, un opozant vehement al numirii lui Juncker la preşedinţia Comisiei, pe cancelarul german Angela Merkel, favorabilă candidaturii fostului premier luxemburghez, dar care doreşte să se ţine seama şi de poziţia Londrei, şi pe premierul olandez Mark Rutte.

Cele mai citite

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat o serie de măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi...

Ucrainenii au atacat o rafinărie rusă cu drone la aproape 1200 km de graniță

Un atac ucrainean cu dronă a vizat o rafinărie rusă din republica Başchiria, situată la o distanţă de aproape 1.200 km de graniţa cu...

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...
Ultima oră
Pe aceeași temă