11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRepublica autoproclamată de la Doneţk a început să-şi formeze o armată

Republica autoproclamată de la Doneţk a început să-şi formeze o armată

Republica autoproclamată de la Doneţk a început să-şi formeze o armată, relatează agenţia rusă Itar-Tass, potrivit Mediafax.

"Procesul formării armatei republicii populare Doneţk este foarte activ", a declarat miercuri liderul separatist Roman Liaghin.

Liaghian a spus că insurgenţii proruşi adună armamentul deţinut de miliţie, îl inventariază şi preiau controlul asupra acestuia.

"Trebuie să luăm puterea în propriile mâini, pentru că nu există altă putere, şi trebuie să creăm un guvern şi un consiliu interimare cât mai repede posibil", a afirmat liderul separatist.

"Avem susţinerea deputaţilor din corpurile locale de autoguvernare. Autorităţile sunt întru totul de partea noastră", a adăugat el.

Oraşul Donețk se află de aproape o lună de zile sub controlul activiștilor proruși. Sediul administraţiei regionale a fost capturat pe 6 aprilie, iar cel al primăriei pe 16 aprilie.

Duminică, în Donețk, a avut loc un referendum de independență, iar 89,7% dintre cetățeni au votat în favoarea independenţei "republicii populare Doneţk", 10,19% au votat împotrivă, iar 0,74% din buletine au fost invalidate.

După referendum, separatiştii au cerut ca "Republica Doneţk" să devină parte a Rusiei, "pentru restabilirea dreptăţii istorice".

 

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă