20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialRepublica Moldova şi Transnistria reiau negocierile bilaterale

Republica Moldova şi Transnistria reiau negocierile bilaterale

Republica Moldova şi Transnistria au stabilit măsuri pentru reluarea negocierilor care sunt întrerupte din anul 2014, anunţă oficiali citaţi de site-ul agenţiei Tass, potrivit Mediafax.

“Suntem pregătiţi să ne aşezăm la masa negocierilor pentru a discuta fără rezerve probleme din relaţiile bilaterale. În acest sens, am convenit să intensificăm activităţile grupurilor de lucru, care lucrează pentru soluţii la nivel interdepartamental”, a declarat vicepremierul moldovean George Bălan după întâlnirea cu Vitali Ignatiev, ministrul de Externe al regiunii separatiste Transnistria.

Bălan a notat că relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol s-au deteriorat semnificativ de la întreruperea negocierilor în formatul 5+2. Chişinăul aşteaptă din partea Tiraspolului concesii în privinţa facilitării libertăţii de circulaţie şi accesului la terenuri în Transnistria.

Vitali Ignatiev a menţionat solicitări referitoare la încetarea acţiunilor penale care vizează membri ai Administraţiei transnistrene.

Ignatiev a precizat că Tiraspolul şi Chişinăul au stabilit menţinerea cu regularitate a contactelor şi reluarea, în aprilie, a lucrărilor comisiilor în formatul 3+2 (OSCE, Rusia, Ucraina, UE şi SUA). O decizie privind reluarea negocierilor în formatul 5+2 va fi luată mai târziu.

 

Cele mai citite

Indemnizațiile pentru adulții și copiii cu handicap grav cresc din iunie

Creșterile vor ajunge la beneficiari odată cu plățile pentru luna iunie. Guvernul era obligat să acorde această creștere având în vedere că trebuie să...

Zelenski face reproșuri partenerilor internaționali după atacul rusesc asupra Harkovului care a ucis șase persoane

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat joi un dublu atac rusesc cu 15 rachete asupra localităţii Liubotin şi a oraşului Harkov, în urma căruia,...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă