13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRocco Magnotta - crimă cu premeditare

Rocco Magnotta – crimă cu premeditare

Luka Rocco Magnotta, acuzat că a ucis şi tranşat un student chinez în mai anul trecut la Montreal, va fi judecat pentru crimă cu premeditare, a anunţat vineri judecătorul Lori Renee Weitzman.

În urma acestei decizii, luată în urma a 11 zile de audieri preliminarii destinate evaluării dovezilor, data procesului – aşteptată la începutul anului viitor – va fi fixată pentru 29 aprilie, a adăugat magistratul.

Judecătoarea a validat astfel argumentele acuzaţiei, respingându-le pe cele ale apărării care a solicitat vineri ca clientul său să fie judecat pentru omor nepremeditat.

Un ordin de nepublicare interzice strict publicarea mărturiilor şi a dovezilor examinate în cadrul audierilor preliminare.

 

Avocatul lui Magnotta, Me Luc Leclair, a apreciat în esenţă că dovezile directe prezentate curţii nu sunt suficiente pentru a autoriza o acuzaţie de omor premeditat, susţinută de procurorul Louis Bouthillier în pledoaria sa.

Pedeapsa maximă pentru cele două categorii de crime este aceeaşi (închisoarea pe viaţă) însă condamnatul pentru omor nepremeditat poate solicita eliberarea condiţionată mai devreme.

Magnotta, fost actor în filme porno în vârstă de 30 de ani, este acuzat că l-a ucis pe studentul chinez Lin Jun, în mai anul trecut, şi a filmat crima, difuzând-o apoi pe Internet. El este suspectat de asemenea că a expediat bucăţi din corpul acestuia prin poştă către diferite adrese din Canada, inclusiv partidului conservator aflat la putere.

  Acuzatul, care a fugit în Europa imediat după crimă, a fost arestat într-un Internet cafe din Berlin la 4 iunie 2012, după ce a fost urmărit prin Franţa şi Germania.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă