17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRogozin: "Duşmanii" Moscovei au o problemă cu sectorul rus al construcţiilor navale

Rogozin: “Duşmanii” Moscovei au o problemă cu sectorul rus al construcţiilor navale

Sancţiunile împotriva Corporaţiei unite de şantiere navale ale Rusiei (OSK) au fost aplicate de către SUA întrucât construcţiile navale militare ruse constituie o problemă pentru ţările ostile Moscovei, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

"Decizia lui Obama de a introduce sanţiuni împotriva OSK este o dovadă a faptului că sectorul rus al construcţiilor navale militare reprezintă o problemă pentru duşmanii Rusiei", a scris Rogozin într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, potrivit Mediafax.

Trezoreria americană a anunţat că Statele Unite au adoptat marţi noi sancţiuni financiare împotriva Rusiei pentru rolul ei în criza din Ucraina, plasând pe lista neagră americană trei bănci ruseşti şi grupul rus de şantiere navale OSK, care se ocupă de construcţia de submarine şi tancuri petroliere.

Astfel, Statele Unite le interzic americanilor să efectueze anumite tranzacţii cu VTB, a doua bancă din Rusia, cu Banca Moscovei, care este una dintre filialele sale, şi cu Banca Agricolă rusească, principalul creditor al agriculturii Rusiei.

Ulterior, preşedintele american a subliniat că Washingtonul nu s-a angajat într-un "nou Război Rece" cu Moscova.

El a precizat că noile sancţiuni americane vizează sectoarele-cheie ale economiei ruse: sectorul energetic, armamentul, finanţele, mai scrie sursa citată.

"Blocăm exporturile de anumite bunuri şi tehnologii cu destinaţia către sectorul energetic rus. Extindem sancţiunile noastre împotriva unor bănci şi grupuri din domeniul apărării. Suspendăm în mod oficial creditele şi finanţările pentru proiecte de dezvoltare în Rusia", a declarat preşedintele american.

La rândul ei, Uniunea Europeană a adoptat marţi, pentru prima dată, o importantă serie de sancţiuni economice contra Rusiei, pentru a-l constrânge pe preşedintele Vladimir Putin să nu mai susţină acţiunile destabilizatoare din Ucraina.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă