12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRolul actriței Kate del Castillo: Ea insista să se întâlnească, în Mexic,...

Rolul actriței Kate del Castillo: Ea insista să se întâlnească, în Mexic, cu baronul drogurilor, înainte să fie capturat

“El Chapo” Guzman îi spunea “frumoaso” actriţei mexicane Kate del Castillo, care “visa” să se întâlnească cu el, transmite AFP, citată de Agerpres.

Mesajele dintre cei doi, dezvăluite miercuri de presa mexicană, reflectă o relaţie tandră, aproape amoroasă. Aparenta “obsesie” a narcotraficantului pentru vedeta de telenovele a ajutat autorităţile să îl captureze la şase luni de la evadare, arată o sursă apropiată de guvern. 

Schimbul de mesaje a avut loc înainte şi după controversata întâlnire din octombrie a lui “El Chapo” cu actorul american Sean Penn, în prezenţa lui Kate del Castillo. Actriţa, celebră în Mexic pentru personajul şefei de cartel din telenovela “Regina sudului”, a intermediat acea întâlnire, conţinutul ei fiind publicat sâmbătă în revista americană Rolling Stone, a doua zi după arestarea baronului drogurilor. 

Mesajele şi scrisorile pun într-o lumină nouă relaţia dintre fugar şi actriţă, adesea tandră şi aproape amoroasă după întâlnirea din junglă din 2 octombrie. “Am să aduc din tequilla mea ca să o împart cu tine fiindcă este unul din visele pe care vreau să le împlinesc”, i-a scris bărbatului populara actriţă mexicană cu câteva săptămâni înainte de întâlnire, nerăbdătoare să îl vadă “faţă în faţă”. “Voi avea grijă de tine. Vei vedea când vei veni”, îi scria “El Chapo” sub pseudonimul “Papa”, în 26 septembrie, la două luni după spectaculoasa sa evadare din închisoarea de maximă securitate Altiplano (aproape de Mexico). “Eşti minunată, prietena mea, din toate punctele de vedere”, continua narcotraficantul cel mai căutat din lume atunci. 

“Trebuie să mărturisesc că mă simt protejată prima oară…Ştii cine sunt, nu ca actriţă sau personaj public, ci ca femeie”, răspunde Kate del Castillo, care recurge la pseudonimul “Frumoasa”. 

Convorbirile dintre actriţă şi şeful cartelului, precum şi mesajele dintre traficant şi avocatul său, interceptate de autorităţile mexicane, sunt publicate pe mai multe pagini. Baronul drogurilor voia ca actriţa să îl ajute să realizeze un film despre viaţa sa, a afirmat Sean Penn în articolul apărut sâmbătă în Rolling Stone. 

“De când te-am văzut nu dorm prea mult. Sunt tulburată de povestea noastră…Nu mă gândesc decât la asta”, îi scria actriţa lui “El Chapo” într-un mesaj din 10 octombrie, după întâlnirea din junglă. “Sunt mai tulburat de tine decât de această poveste”, îi răspundea fugarul. I-a scris şi în 23 octombrie, cu ocazia celei de-a 43-a aniversări. “Ce cadou frumos de aniversare! Mulţumesc!”, i-a răspuns Kate del Castillo. 

Două surse guvernamentale au confirmat pentru AFP autenticitatea mesajelor publicate în presă. 

Autorităţile au întărit securitatea la închisoarea Altiplano în care a fost reîncarcerat “El Chapo” după capturarea la Los Monchis. Supravegherea cu camere video a fost îmbunătăţită, astfel încât nu mai există punct mort în celulă, iar barele metalice fixate pe duşumea împiedică săparea vreunui tunel. 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă