9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Român împuşcat mortal de un poliţist francez. Autoritățile au deschis o...

UPDATE: Român împuşcat mortal de un poliţist francez. Autoritățile au deschis o anchetă

UPDATE: 14.10 Poliţistul francez care a împuşcat mortal marţi seara un român agresiv, la Montgeron, a fost plasat în arest preventiv, informează B1tv.  Acesta a fost arestat pentru "focuri de armă şi răni care au provocat moartea fără a avea această intenţie", a informat Parchetul francez, citat deTF1.

UPDATE: 08.20: Autoritățile franceze au deschis o anchetă judiciară în cazul românului împușcat în apropiere de Paris, potrivit prefecturii din Essonne, citată de Le Parisien și preluată de Mediafax.

—–

 

Un român a fost împuşcat mortal, marți seara, de un poliţist francez în apropiere de Paris, în timpul unui control de identitate efectuat într-o localitate situată la 19 kilometri de capitala Franței, scrie cotidianul francez Le Figaro, citat de Mediafax.

Marţi seara, în jurul orei 19.00 (20.00, ora României), trei bărbaţi "în stare de ebrietate şi destul de enervaţi au cauzat neplăceri" pe o stradă din Montgeron, a declarat o sursă apropiată anchetei.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti municipali, dar luând în considerare agresivitatea celor trei bărbaţi, a fost chemată o echipă a poliţiei naţionale.

Doi dintre bărbaţi au acceptat să se supună instrucţiunilor poliţiei, însă al treilea a refuzat. Potrivit primelor elemente ale anchetei, el s-a îndreptat ameninţător către un poliţist, "ţinând în mână o sticlă spartă", a precizat sursa citată, adăugând că poliţistul l-a împuşcat pe acest bărbat.

Victima, un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, rezident în Franţa, a decedat pe loc. Ceilalţi doi bărbaţi au fost reţinuţi şi plasaţi sub arest. Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a fost sesizată, mai scrie Mediafax.

Potrivit însă cotidianului Le Parisien, incidentul a avut loc în jurul orei 20.00 (21.00, ora României), iar românul împuşcat de poliţist avea 41 de ani.

Cele mai citite

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...
Ultima oră
Pe aceeași temă