16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialRomân salvat după ce a plutit în derivă pe Marea Adriatică

Român salvat după ce a plutit în derivă pe Marea Adriatică

Paza de Coastă din Italia a salvat, sâmbătă, un român care plutea în derivă de 12 ore, la bordul unei ambarcaţiuni, în Marea Adriatică, informează presa italiană citată de Mediafax.

Românul plecase pe Marea Adriatică vineri după-amiază, cu o barcă motorizată având lungimea de cinci metri. Încerca să ajungă din zona Capoiale (Foggia, sudul Italiei) spre Insulele Tremiti.

Dispariţia românului a fost semnalată de un prieten al acestuia, vineri în jurul orei 22.30 (23.30, ora României).
Paza de Coastă italiană a început operaţiunile de căutare sâmbătă la ora 4.00 (5.00, ora României), cu câteva nave şi un avion de supraveghere de tip ATR 42.

Românul a fost găsit în stare bună, la bordul ambarcaţiunii, în jurul orei 7.00 (8.00, ora României), la doi kilometri de Insulele Tremiti.
Bărbatul a fost transportat pe Insula San Nicola (Tremiti), unde va primi îngrijiri medicale de rutină, informează site-ul de ştiri TermoliOnline.it.
Ambarcaţiunea a ajuns să plutească în derivă din cauza unei probleme la motor, a terminării carburantului sau pentru că românul nu s-a putut orienta cu precizie.

 

Cele mai citite

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...

Prognoza meteo pe regiuni. Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă în intervalul 13 - 26 mai. Astfel, în următoarele două săptămâni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă