10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, Bulgaria și Italia desfășoară un exercițiu comun, cu avioane Spartan și...

România, Bulgaria și Italia desfășoară un exercițiu comun, cu avioane Spartan și cu parașutiști

Bulgaria găzduiește un exercițiu militar comun, la care participă avioane de transport Spartan și parașutiști din Bulgaria, România și Italia.

Avioanele C 27J Spartan sunt produse de firma italiană Alenia Aeronautica și se află în dotarea fiecăreia dintre aceste țări.

Potrivit agenției bulgare Novinite, exercițiul denumit Balkan Spartan – 2016 se desfășoară în principal la baza aeriană Vrazhdebna de lângă Sofia.

Avioanele vor executa zboruri la joasă altitudine, cu lansări de materiale și de parașutiști. Exercițiul se încheie la data de 8 iulie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...
Ultima oră
Pe aceeași temă