20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialRomânia este invitată într-un proiect de comunicații NATO de 8 milioane de...

România este invitată într-un proiect de comunicații NATO de 8 milioane de euro

Departamentul pentru Armamente și companiile românești sunt invitate să participe la realizarea unui proiect NATO de comunicații pe teritoriul Bulgariei.

Proiectul, în valoare aproximativă de 7,7 milioane de euro, vizează construirea unui sistem de comunicații maritime pe litoralul și în apele teritoriale bulgărești ale Mării Negre. Sistemul va cuprinde, printre altele, emițătoare și receptoare radio, antene pentru banda HF (înaltă frecvență), modemuri și dispozitive de secretizare a comunicațiilor. Toate acestea trebuie să corespundă atât standardelor NATO, cât și standardelor naționale ale Bulgariei.

Pe litoralul Bulgariei va funcționa un centru de comunicații (Naval Communication Centre, NAVCOMMCEN) care se va realiza prin upgradarea actualelor instalații de la Gorna Traka.

O conferință a reprezentanților companiilor interesate să participe la acest proiect este programată la data de 26 noiembrie 2015 în Bulgaria, la Varna.

Pentru România, Alianța Atlantică a transmis invitația de participare la viitoarele lucrări către Delegația României la NATO și către Ambasada României la Bruxelles.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Omul de afaceri Ion Leu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Tribunalul Buzău a dictat marți o sentință de șapte ani de închisoare cu executare pentru antreprenorul buzoian Ion Leu, acuzat de evaziune fiscală...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...
Ultima oră
Pe aceeași temă