10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRomii îşi contruiesc castele cu ajutorul britanicilor. Află cum

Romii îşi contruiesc castele cu ajutorul britanicilor. Află cum

Romii români exploatează o prevedere din legislaţia britanică pentru a obţine ajutoare sociale importante, din care îşi construiesc vile şi îşi cumpără maşini scumpe în ţara lor de origine, relatează publicaţia Daily Mail, citata de NewsIn.

Românii care emigrează în Marea Britanie nu au, teoretic, dreptul să ceară ajutoare sociale – spre deosebire de cetăţenii altor ţări foste comuniste, care au aderat la UE în 2004.

Însă o “portiţă” din legislaţia britanică le permite să evite această interdicţie, declarându-se “liber-profesionişi” şi vânzând revista The Big Issue, înfiinţată pentru a le asigura persoanelor sărace un venit. În această calitate, ei pot cere un număr de asigurare socială şi au dreptul la ajutoare din partea statului, precum plata chiriei, scutirea de taxe şi alocaţii pentru copii.

“Cea mai uşoară modalitate ca românii să aibă acces la sistemul de ajutoare sociale este să devină liber-profesionişti”, potrivit unei organizaţii de consiliere a imigranţilor.

Rezultatul este că romii români consideră Marea Britanie destinaţia perfectă pentru a încerca să scape de sărăcia şi discriminarea din ţara lor de origine.

Ceea ce fac ei este legal, subliniază Daily Mail, precizând că chiar şi cei care vând numai câteva exemplare din The Big Issue au dreptul la ajutoare sociale. Iar mulţi romi români încasează ajutoare enorme din partea statului britanic, pe care le trimit înapoi în România.

În consecinţă, o localitate precum Ţăndărei a fost transformată dintr-un oraş prăfuit într-o comunitate prosperă, cu numeroase case mari şi noi şi plină de maşini de lux.

Unele vile, deşi văruite în culori ţipătoare şi oarecum făcând notă discordantă într-o zonă a lumii unde agricultorii folosesc în continuare căruţe trase de cai, au fost comparate cu cele din Beverly Hills.

Potrivit Scotland Yard, peste 100 de de case dintr-o zonă poreclită “Bulevardul Ajutoarelor Sociale” au fost construite din bani câştigaţi în mod dubios în Marea Britanie.

Revista The Big Issue este vândută de aproximativ 3.000 de persoane în Marea Britanie, iar 40% dintre cei care o comercializează în nordul ţării ar fi romi români, afirmă Daily Mail.

Persoanele sărace care vor să vândă The Big Issue plătesc o liră sterlină pentru fiecare exemplar, pe care îl vând apoi cu două lire, păstrând profitul.

Britanicilor fără adăpost le este din ce în ce mai greu să vândă revista, pentru că nu îşi pot permite să cumpere mai mult de câteva exemplare. Între timp, gangsterii români achiziţionează nenumărate reviste, pe care le împart romilor care le vând pe străzile din Marea Britanie şi care dau profitul capilor reţelei, relatează cotidianul britanic.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă