15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRupert Murdoch a postat un mesaj islamofob pe Twitter. Critici aprinse

Rupert Murdoch a postat un mesaj islamofob pe Twitter. Critici aprinse

Magnatul media Rupert Murdoch afost aspru criticat după ce a a postat pe Twitter comentarii ostile faţă de musulmani, în urma atentatelor jihadiste de la Paris soldate cu 17 morţi, scrie Mediafax.

Murdoch, deţinătorul News Corp şi 21st Century Fox, a scris, într-un mesaj postat pe Twitter, că "cea mai mare parte a musulmanilor poate că este paşnică, dar, până când va recunoaşte că există un cancer jihadist şi până când îl va distruge, ei trebuie să fie consideraţi responsabili".

Magnatul, în vârstă de 83 de ani, a declanşat o avalanşă de condamnări. Hashtagul #RupertsFault s-a extins rapid pe Twitter.

J.K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter, s-a lansat în "arenă", postând mesajul "eu m-am născut creştină. Dacă aş fi responsabilă pentru Rupert Murdoch, atunci m-aş autoexcomunica".

Încercând să tempereze criticile, Murdoch a scris, miercuri, "nu voiam să spun, desigur, că toţi musulmanii sunt responsabili de atacurile de la Paris. Dar comunitatea musulmană trebuie să dezbată şi să atace islamismul".

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...
Ultima oră
Pe aceeași temă