7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialRupert Murdoch i-a cerut scuze lui Barack Obama. Cum l-a insultat

Rupert Murdoch i-a cerut scuze lui Barack Obama. Cum l-a insultat

Magnatul Rupert Murdoch i-a cerut scuze preşedintelui american Barack Obama, joi, după ce a sugerat că nu este un ‘adevărat președinte negru’, transmite AFP, citată de Agerpres. 

‘Ben și Candy Carson, formidabili. Pe când un veritabil președinte negru care să se ocupe cu adevărat de divizările rasiale?’, a scris pe Twitter, miercuri seară, acționarul majoritar al News Corporation, după ce l-a urmărit, la canalul de televiziune Fox News, pe candidatul afro-american la prezidențialele americane Ben Carson.

Reacțiile nu au întârziat să apară pe rețeaua Twitter. Murdoch, în vârstă de 84 de ani, a fost acuzat de rasism, iar unii internauți au spus chiar că el nu are nicio legitimitate pentru a discuta problema persoanelor de culoare din SUA.

Într-o primă fază, Rupert Murdoch nu s-a lăsat convins. ‘Citiți New York Magazine cu privire la dezamăgirea minorităților față de POTUS’, a scris pe Twitter magnatul presei, la cinci minute după primul său mesaj. POTUS este acronimul în engleză pentru ‘Președintele Statelor Unite’.

În cele din urmă, Murdoch și-a cerut scuze. “Îmi cer scuze. Nu am dorit să jignesc pe nimeni. Personal, îi consider pe amândoi fermecători”, a scris el, referindu-se la Barack Obama și Ben Carson.

Ben Carson (64 de ani) este un fost neurochirurg, de religie creștin, singurul candidat de culoare la alegerile prezidențiale din SUA de anul viitor. El s-a făcut remarcat mai ales în ultima lună prin faptul că a respins posibilitatea ca Statele Unite să aibă un președinte musulman.

‘Îl cunosc pe Rupert Murdoch, el nu este rasist. Își exprimă doar o opinie. Cred că el se referea la faptul că există un președinte negru și comunitatea de culoare este entuziastă, dar că politica nu a ajutat comunitatea neagră să se afirme, nu i-a fost favorabilă’, a explicat Carson, pentru postul de televiziune CNN.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă