15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin: Criza economică din Rusia va dura CEL MULT DOI ANI. Extinderea...

Putin: Criza economică din Rusia va dura CEL MULT DOI ANI. Extinderea NATO este comparabilă cu ridicarea unui nou Zid al Berlinului

Preşedintele rus a răspuns joi la 53 de întrebări, respectiv cu una mai mult decât în 2013. Conferința a durat trei ore şi zece minute, faţă de patru ore şi cinci minute anul trecut. Întrebările au fost adresate de 38 de jurnalişti, dintre care 30 ruşi şi opt străini.

UPDATE 16:40  Vladimir Putin va efectua o vizită oficială în Iran, informează agenţia RIA Novosti. "O vizită la Teheran este foarte posibilă. O vom organiza pe cale diplomatică, la o dată convenabilă pentru partenerii noştri şi pentru noi. Dacă noi considerăm că este necesară o vizită în Iran, nu ne poate împiedica nimeni să o facem. (…) Am promis construirea unei centrale nucleare şi am realizat-o. De curând, am semnat noi contracte, care permit continuarea cooperării cu Iranul", a adăugat Putin.

UPDATE 16:27  Vladimir Putin s msi spus că în Rusia nu pot avea loc "revoluţii de palat" pentru că în această ţară nu există palate. "În ceea ce priveşte revoluţiile de palat, staţi liniştiţi: noi nu avem palate, prin urmare, nu pot avea loc lovituri de stat de acest tip. Noi avem o reşedinţă oficială – Kremlinul – care este bine protejată. Şi este vorba aici de un factor important al stabilităţii statului nostru".

Totuşi, a adăugat el, nu acest factor este cel care determină stabilitatea ţării, ci susţinerea manifestată de poporul rus pentru politica naţională.
"Cred că nu veţi contesta faptul că această susţinere există în ceea ce priveşte axele principale ale politicii noastre externe şi interne, deoarece oamenii sunt conştienţi că noi, inclusiv eu, acţionăm în interesul majorităţii zdrobitoare a cetăţenilor ruşi", a conchis Vladimir Putin.

UPDATE 15:21  Vladimir Putin a declarat, spre surpinderea tuturor ştiut fiind faptul că este extrem de discret cu viaţa personală, că este "îndrăgostit",  "Un prieten european, un mare lider, m-a întrebat anul trecut", a povestit liderul de la Kremlin, după care a redat dialogul.

"- Eşti îndrăgostit?
Eu l-am întrebat: – Adică?
El îmi răspunde: – Iubeşti pe cineva?
Şi îi răspund: – Da.
Eşti iubit în schimb?
Da
Atunci e cu atât mai bine", a povestit Putin, provocând amuzamentul jurnaliştilor prezenţi. "Totul este bine, nu vă faceţi griji", a adăugat el, cu referire la viaţa sa privată, informează Mediafax.

În aprilie 2013, Putin a anunţat public că a divorţat de soţia sa Liudmila, după un mariaj de 30 de ani. Subiectul este tabu pentru presa rusă, care susţine totuşi că Putin are o relaţie cu fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică şi directoare a unui important grup mediatic pro-Kremlin, Alina Kabaeva. Singurul ziar – Moskovski Korrespondent – care a încălcat această regulă în 2008, lăsând să se înţeleagă că Vladimir Putin a divorţat în secret pentru a se căsători cu Alina Kabaeva, şi-a anunţat la scurt timp închiderea. Preşedintele Putin a dezminţit atunci public aceste zvonuri, precizând că "nu există nici un cuvânt adevărat".

CITEŞTE ŞI Fetele lui Putin

UPDATE 12:56  Vladimir Putin: Extinderea NATO spre est este comparabilă cu ridicarea unui nou Zid al Berlinului. Partenerii noştri au decis că sunt câştigători şi nu s-au oprit. Au continuat să construiască noi ziduri, în pofida tuturor intenţiilor noastre de a coopera în Europa şi în lume. Cea mai bună modalitate este să iniţiem un singur spaţiu de securitate şi libertate economică.

UPDATE 12:49  Vladimir Putin a denunţat joi "operaţiunea punitivă" lansată, potrivit lui, de Kiev împotriva rebelilor proruşi din estul Ucrainei. "După lovitura de stat desfăşurată la Kiev de forţele armate", noile autorităţi ucrainene nu au vrut să înceapă un dialog cu estul prorus şi "au trimis poliţia, apoi armata când nu a mai fost suficient şi acum au instaurat o blocadă economică".

UPDATE 11:59  Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi că Rusia, care traversează cea mai gravă criză monetară după 1998, îşi va relua creşterea economică în doi ani, în cel mai rău caz. O ieşire din criză este "inevitabilă", în primul rând pentru că economia mondială continuă să crească. Vladimir Putin a apreciat că măsurile luate de Guvern şi de Banca centrală în faţa crizei sunt "adecvate", relatează AFP, preluat de Mediafax.

*** 

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, susţine joi cea de-a zecea sa conferinţă de sfârşit de an, pe fondul adâncirii crizei economice în Rusia şi a situaţiei tensionate din cauza crizei din Ucraina, relatează BBC, preluat de Medifax.

sursa: rt.com

Evenimentul anual, care a durat mai mult de patru ore în 2013, va fi difuzat în direct de televiziunile ruse. Conferinţa ar urma să fie dominată de dezbaterea privind rubla, în timp ce moneda naţională rusă traversează o perioadă dificilă din cauza scăderii preţului la petrol şi a sancţiunilor occidentale.

Moscova anticipează discuţii despre "economie, rublă, preţuri şi măsurile pe care le va lua Guvernul rus", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, adăugând însă că şi agenda internaţională va intra în atenţia conferinţei. "Anul acesta a fost neobişnuit din punctul de vedere al schimbării paradigmei în sistemul relaţiilor internaţionale şi cu siguranţă va genera interese şi ne aşteptăm la astfel de întrebări", a adăugat el.

Toţi cei 1.259 de jurnalişti acreditaţi au dreptul de a-i adresa întrebări preşedintelui, a declarat Peskov, citat de Itar-Tass, în pagina electronică. "Nu au fost restricţii în privinţa acreditării", a precizat el. "Dimpotrivă, avem reporteri care au venit din străinătate şi Ministerul de Externe le-a acordat vize", a explicat Peskov.

 

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă