10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRUSIA: Presa de la Moscova, CRITICĂ victoria prooccidentalilor din Ucraina

RUSIA: Presa de la Moscova, CRITICĂ victoria prooccidentalilor din Ucraina

În contextul în care şase partide urmează să intre în Parlamentul ucrainean potrivit primelor rezultate parţiale, "niciunul dintre ele nu va deţine majoritatea mandatelor", indispensabilă unui vot "armonios", constată cotidianul rusesc Izvestia. Blocul preşedintelui Petro Poroşenko şi Frontul Popular al premierului Arseni Iaţeniuk, care au obţinut acelaşi scor (21,6%) "vor fi nevoite să se pună de acord între ele, dar şi cu alte partide", continuă ziarul, relatează AFP, preluat de Mediafax.

În aceste condiţii, "Poroşenko va fi nevoit să se bată pentru a forma o coaliţie", scrie cotidianul oficial Rosiiskaia Gazeta. "Pentru Blocul Petro Poroşenko, rezultatul de sub 30% este bineînţeles o lovitură dură (…). Este foarte probabil să nu poată să formeze o majoritate controlată şi obedientă în Parlament", apreciază analistul ucrainean Dmitri Giaghirov, citat de ziar.

Kommersant subliază că rata prezenţei la urne (52%) este foarte slabă pentru Ucraina. "Cetăţenii nu afluau masiv la secţiile de votare şi nu formau cozi" pentru a vota, scrie ziarul.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă