17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Rusia acuză SUA de declanșarea conflictului. Ucraina: Avem dovezi clare că...

UPDATE. Rusia acuză SUA de declanșarea conflictului. Ucraina: Avem dovezi clare că atacul terorist a fost sprijinit de Rusia

UPDATE 15.30: Șeful Serviciului ucrainean de contraspionaj, Vitali Nada, susține că are dovezi clare potrivit cărora atacul terorist din estul Ucrainei a fost comis cu sprijinul Federației Ruse.
"Ştim cu claritate că echipajul sistemului de rachete era format din cetăţeni ruşi", a precizat Nada.

—–

Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a afirmat că SUA sunt responsabile de declanșarea conflictului din Ucraina iar acuzațiile cu privire la implicarea separatiștilor proruși în doborârea avionului de pasageri în estul Ucrainei arată percepția ”aberantă” a Statelor Unite cu privire la ce se întțmplă în estul Ucrainei.

"Declaraţiile reprezentanţilor Administraţiei SUA relevă percepţia politică profund aberantă a Washingtonului despre ce se întâmplă în Ucraina", a spus Riabkov, conform RIA Novosti, scrie Mediafax.

Rusia consideră că Statele Unite poartă responsabilitatea pentru declanşarea conflictului din Ucraina, afirmă Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, negând orice implicare a Moscovei în doborârea avionului malaysian.

"În pofida argumentelor clare şi incontestabile oferite de insurgenţi şi de Moscova, Administraţia SUA îşi continuă propria agendă", a adăugat oficialul rus.

"Casa Albă a stabilit cu claritate cine este de vină înainte de efectuarea investigaţiei în cazul avionului prăbuşit", a precizat Riabkov.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că "dovezile arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer lansată dintr-o zonă ucraineană aflată sub controlul separatiştilor proruşi", sugerând că au fost utilizate sisteme militare de fabricaţie rusească.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă