15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Rusia: Trei presupuşi atentatori sinucigaşi s-au aruncat în aer lângă poliția...

UPDATE: Rusia: Trei presupuşi atentatori sinucigaşi s-au aruncat în aer lângă poliția Stavropol

Trei presupuşi atentatori sinucigaşi s-au aruncat în aer, luni, lângă clădirea poliţiei din Stavropol, oraș aflat în sud-vestul Rusiei, potrivit agenţiilor ruse de presă RIA Novosti şi Interfax, citate de Agerpres.

Cei trei trei atacatori sinucigaşi s-au detonat „după ce un polițist de gardă a blocat ușa clădirii” poliţiei din districtul Novoseliţk, regiunea Stavropol, a declarat pentru AFP Serghei Karamişev, nr.2 în ierarhia acestui comisariat de poliţie, care se afla la faţa locului în momentul atacului. 

„Aveam o şedinţă în această dimineaţă şi, dintr-o dată, am auzit cinci explozii”, a adăugat el, precizând că au fost „trei kamikaze şi o grenadă”.

Originea celei de-a cincea deflagraţii rămâne necunoscută. Exploziile au fost urmate, potrivit unor martori, de un schimb de focuri de arme. 

La ordinul guvernatorului regiunii Stavropol, Vladimir Vladimirov, a fost instituit planul de măsuri operative de combatere a terorismului „Krepost” (‘Cetatea’). Autorităţile au întărit măsurile de securitate la şcoli, grădiniţe şi instituţii publice. 

O sursă din poliția rusă a declarat, pentru TASS, că incidentul are „toate semnele unui atac terorist”. Pentru moment, nu a fost stabilită identitatea atacatorilor.

Anterior, informaţii contradictorii circulau în legătură cu numărul atacatorilor. Unele agenţii de presă ruse au relatat despre un singur sau doi atacatori sinucigaşi. Cu toate acestea, procurorul regiunii, Iuri Turâghin, a indicat că dispune de date despre trei atacatori kamikaze. 

Stavropol se mărgineşte cu regiunea Caucazului rus, unde situaţia continuă să fie instabilă, după cele două războaie succesive purtate de forţele ruse în Cecenia.

Cele mai citite

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă