12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia: Un oraș vrea să își schimbe numele în ”Putin” pentru a...

Rusia: Un oraș vrea să își schimbe numele în ”Putin” pentru a primi apă curentă. Reacția Kremlinului

Pentru a atrage atenția asupra problemelor unui oraș din munții Ural, o grupare activistă a dorit să îi schimbe numele în ”Putin”. Kremlinul, însă le-a transmis că ar trebui să se gândească la alte modalități de rezvolvare a problemelor, conform The Moscow Times.

Propunerea de a schimba numele oraşului Krasnokamsk, din regiunea Perm, nu este o modalitate eficientă de a aduce o schimbare, a declarat joi pentru site-ul regional V Kurse, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin Dmitri Peskov, 

El a adăugat că schimbarea numelui localităţii Krasnokamsk în Putin ar genera aşteptări false în rândul locuitorilor și a subliniat că ar trebui luate măsuri pentru a asigura prosperitatea oraşului indiferent de numele său.

O petiţie lansată pe site-ul roi.ru susţine că schimbarea numelui ar forţa autorităţile locale să se ocupe de problemele oraşului, precum lipsa apei curente. Campania are sloganul "Daţi-i lui Putin apă curată". De asemenea, activiștii consideră că noul nume ar transforma orășelul aflat la 35 de kilometri de Perm într-o destinație turistică. 

Primarul oraşului Krasnokamsk, Iuri Ceciotkin, a declarat că nu vede nici un motiv pentru schimbarea numelui oraşului.

"Părerea mea faţă de preşedinte este bună, dar părerea mea faţă de numele istoric al oraşului este şi mai bună. Numele Putin ar putea fi "mai potrivit pentru un oraş nou", a afirmat primarul.

Locuitorii oraşului ar putea fi de acord cu primarul, întrucât petiţia a primit doar 17 voturi până vineri dimineaţă, deşi are nevoie de 3.541 de voturi până pe 11 aprilie pentru a fi analizată de autorităţile municipale.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă