10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia: Washingtonul a dat semnale neprietenoase în timpul vizitei lui Poroșenko

Rusia: Washingtonul a dat semnale neprietenoase în timpul vizitei lui Poroșenko

Rusia a observat semnalele neprietenoase ale SUA în timpul vizitei preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko la Washington, inclusiv semnalele legate de Moscova, potrivit adjunctului Ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov.

"Regretăm că există cercuri de influenţă care lucrează împotriva tendinţei de stabilizare într-un mod ferm", a declarat el, potrivit Mediafax.

"Dacă luăm acordurile de la Minsk încheiate de Grupul de Contact (privind Ucraina) şi le comparăm cu declaraţiile auzite de la Washington când Poroşenko a fost acolo, un cititor imparţial nu poate decât să fie nedumerit", a declarat diplomatul.

"Este ciudat că tendinţele pozitive ce nu pot fi negate sunt ignorate pe deplin de o mulţime de politicieni de rang înalt şi oameni de stat, care au făcut declaraţii la Washington despre criza ucraineană atunci când a fost acolo Poroşenko", a declarat el.

"Cei care în mod ipocrit fac apel la normalizarea situaţiei împiedică acest proces – aşa aş caracteriza un număr de semnale auzite de la Washington când preşedintele ucrainean a fost în vizită în Statele Unite", a declarat Riabkov.

La 5 septembrie, Grupul de Contact trilateral privind Ucraina (Rusia, Ucraina, OSCE) şi reprezentanţii autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk au ajuns la un acord de încetare a focului în estul Ucrainei. Vineri, grupul a semnat un memorandum care subliniază parametrii implementării armistiţiului prevăzut de Protocolul de la Minsk din 5 septembrie.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă