13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRusia a atacat ISIS cu rachete lansate din Marea Mediterană

Rusia a atacat ISIS cu rachete lansate din Marea Mediterană

O navă de război şi un submarin ale Rusiei aflate în Marea Mediterană au lansat patru rachete de croazieră asupra unor forţe şi echipamente aparţinând grupării jihadiste Stat Islamic, situate în apropiere de Palmira, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, potrivit agenției TASS.

Moscova a avertizat Statele Unite, Turcia şi Israelul înaintea acestor tiruri, a precizat ministerul.

Forţele ruse au utilizat rachete de tip Kalibr în acest tir, potrivit presei ruse.

Ministerului rus al Apărării a precizat într-un comunicat de presă că fregata Amiral Esen şi submarinul Krasnodar au lansat rachete vizând poziţii ale grupării jihadiste.

Rachetele au lovit cu succes armament greu aparţinând Statului Islamic şi luptători jihadişti pe care gruparea i-a trimis la Palmira de la capitala de facto a califatului, Rakka, susține Ministerul rus al Apărării.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă