9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia a convins Facebook să îi blocheze pe susținătorii lui Aleksei Navalnîi

Rusia a convins Facebook să îi blocheze pe susținătorii lui Aleksei Navalnîi

Autorităţile de la Moscova au reuşit să convingă Facebook să închidă pagina care făcea apel la organizarea unui reuniuni pentru susţinerea opozantului numărul unu al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, informează Mediafax.

Susţinători ai lui Navalnîi au creat o pagină pe Facebook pentru organizarea unui eveniment la 15 ianuarie, dată la care este aşteptat verdictul în procesul lui Navalnîi, acuzat că împreună cu fratele său a deturnat 27 de milioane de ruble (aproximativ 360.000 de euro) în detrimentul firmei franceze Yves Rocher.

Duminică, Roskomnadzor (Serviciul federal rus pentru tehnologia informaţiei şi supravegherea comunicaţiilor) a anunţat că pagina a fost blocată la ordinul procurorului general.

Procurorul "a cerut limitarea accesului la câteva surse de informare, inclusiv la reţele de socializare care fac apel la manifestaţii neautorizate. Cererea a fost satisfăcută", a declarat purtătorul de cuvânt al Roskomnadzor, Vadim Ampelonski, citat de agenţia RIA-Novosti.

Pagina de Facebook, intitulată "Reuniune publică pentru discutarea verdictului", adunase peste 12.000 de membri în momentul închiderii şi mai poate fi deschisă doar cu ajutorul unei adrese IP din afara Rusiei.

Navalnîi s-a arătat indignat pe pagina sa de Facebook, apreciind că "este vorba de un comportament mai degrabă neplăcut şi surprinzător din partea Facebook-ului rusesc".

Suţinătorii lui Navalnîi au creat rapid pagini noi, inclusiv unele care denunţă "cenzura" pe Facebook.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă