20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialRusia a efectuat mai multe teste de rachete balistice

Rusia a efectuat mai multe teste de rachete balistice

Rusia a efectuat joi mai multe teste de rachete balistice, în cadrul unor exerciţii militare supervizate de preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Mediafax.

Forţele militare ruse au efectuat un tir de rachetă balistică intercontinentală de tip Topol de la baza Pleseţk (nordul Rusiei), precum şi "mai multe" alte rachete cu rază scurtă de acţiune de pe submarinele flotei Nordului şi flotei Pacificului, potrivit agenţiilor ruse. Exerciţiile au inclus, de asemenea, lansări de rachete aer-sol de pe bombardiere strategice Tupolev TU-95 şi intrarea în Canalul Mânecii a unor nave ale Flotei Nordului conduse de portavionul "Amiral Kuzneţov".

Manevrele au fost supervizate de la Moscova de Vladimir Putin şi de preşedinţii a patru ţări foste membre URSS aliate Moscovei: Belarus, Armenia, Tardjikistan şi Kîrgîzstan.

"Aţi avut cu toţii ocazia să vă asiguraţi de pregătirea la standarde înalte şi de coeziunea forţelor strategice ofensive şi defensive ale ţării noastre", a explicat preşedintele rus. "Armata noastră este un garant fiabil al suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării noastre. Ea joacă un rol esenţial în punerea în aplicare a securităţii mondiale şi regionale", a adăugat el.

Putin a declarat, de asemenea, că exerciţiile erau prevăzute din noiembrie şi că nu au legătură cu evenimentele din Ucraina.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a l-a înștiințat joi pe președintele Vladimir Putin că toate capacităţile nucleare ale Rusiei pe uscat, pe mare şi în aer sunt în stare de "alertă constantă", relatează AFP.

Cele mai citite

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...
Ultima oră
Pe aceeași temă