13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialRusia a trimis AVIOANE DE LUPTĂ împotriva distrugătorului USS Ross din...

Rusia a trimis AVIOANE DE LUPTĂ împotriva distrugătorului USS Ross din Marea Neagră

Avioane de luptă Su-24, din dotarea Forţelor Navale ale Rusiei, au fost trimise să oprească distrugătorul USS Ross să intre în apele teritoriale ale Rusiei, a declarat o sursă din cadrul forţelor de securitate din Crimeea.

Avioanele ruseşti au determinat distrugătorul american să revină în apele internaţionale din estul Mării Negre, relatează RIA Novosti, citată de Mediafax.

Citeşte şi: Distrugătorul american Ross, cu rachete la bord, intră în Marea Neagră

Nava Statelor Unite a fost observată în timp ce se îndrepta către apele ruseşti, după ce a părăsit portul Constanţa.

“Echipajul acestei nave a acţionat în mod provocator şi agresiv, declanşând alarma în rândul operatorilor de la staţiile de monitorizare şi navelor din cadrul Flotei de Marea Neagră care efectuează misiuni în zonă. Lansarea avioanelor de atac de tip Su-24 a demonstrat hotărârea fermă de a opri încălcările frontierelor şi de a apăra interesul ţării”, a declarat sursa citată.

Alianţa Nord-Atlantică trimite prin rotaţie nave militare în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor generate de criza din Ucraina, pentru a reasigura Flancul Estic al NATO.

Citeşte şi: NATO suplimentează forţele aeriene din estul Europei. F-15 în Bulgaria, F-16 în România

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă