16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRusia cere Franţei explicaţii în scris despre refuzul livrării navelor de război...

Rusia cere Franţei explicaţii în scris despre refuzul livrării navelor de război Mistral

Rusia cere Franţei explicaţii în scris dspre refuzul livrării navelor de război Mistral, a anunţat marţi agenţia publică rusă RIA Novosti citând o sursă militară, scrie Mediafax.

Potrivit agenţiei, care citează o sursă anonimă din cadrul Serviciului Federal rus pentru Cooperare Militară, acest serviciu a trimis o solicitare Direcţiei Generale pentru Armament (DGA), "cu obiectivul de a primi un răspuns oficial".
"Pentru a decide ceea ce va face mai departe – sesizarea unui tribunal sau acordarea unei perioade Franţei, Rusia trebuie să dispună de o explicaţie scrisă cu privire la situaţie", a anunţat această sursă.

Un adjunct al ministrului Apărării, Iuri Borisov, a anunţat la sfârşitul lui decembrie că este necesar ca Parisul să ia o decizie înainte de 2015 cu privire la livrarea acestor două nave construite la Saint-Nazaire (vest), subliniind că Moscova va accepta "bucuroasă" să fie rambursată în cazul unui refuz.

Ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian a declarat pe 1 ianuarie că Parisul aşteaptă "respectarea unui armistiţiu" şi "o foaie de parcurs politic" în Ucraina pentru a livra navele, mai scrie Mediafax.

Prima dintre cele două nave de tip Mistral, Vladivostok, urma să fie predată Moscovei – iniţial – la jumătatea lui noiembrie, în baza unui contract în valoare de 1,2 miliarde de euro între Rusia şi constructorul naval francez DCNS, încheiat în iunie 2011 în mandatul fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy.

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă