23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialRusia cere UE să renunțe la sancțiunile împotriva sa

Rusia cere UE să renunțe la sancțiunile împotriva sa

Adjunctul ministrului de externe rus, Aleksei Meșkov, a cerut Uniunii Europene să ridice sancțiunile împotriva Rusiei din cauza conflictului ucrainean, promițând să renunțe la contramăsurile adoptate, informează sâmbătă agenția rusă Interfax, citată de Reuters.

Moscova a interzis în august importul majorității produselor alimentare occidentale, în valoare de 9 miliarde de dolari pe an, în replică la sancțiunile SUA și UE din cauza rolului jucat de Rusia în Ucraina.

"Nu așteptăm nimic de la partenerii noștri europeni. Singurul lucru pe care îl așteptăm de la ei este să părăsească drumul lipsit de sens al spiralei sancțiunilor și să pășească pe calea ridicării sancțiunilor și a renunțării la liste negre. Asta ne-ar permite să renunțăm la listele noastre" de sancțiuni, a declarat Meșkov, potrivit Agerpres.

Anterior în această săptămână, ministrul de finanțe Anton Siluanov a declarat că scăderea prețului la petrol și sancțiunile financiare occidentale vor costa Rusia anual circa 130-140 de miliarde de dolari anual, ceea ce reprezintă circa 7% din economia sa.

Meșkov evaluează pierderile provocate de sancțiunile UE la 50 de miliarde de euro anul viitor, adăugând că comerțul dintre UE și Rusia s-a redus cu procente din două cifre în cazul anumitor produse.

Cele mai citite

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...
Ultima oră
Pe aceeași temă