12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRusia construieşte un pod până în Crimeea

Rusia construieşte un pod până în Crimeea

Autorităţile din Rusia au lansat lucrările de construcţie a unui pod care va uni peninsula Crimeea de “ţara mamă, Rusia”.

Informaţia a fost difuzată de organizaţia My Simferopol, cu sediul în Crimeea, care a postat şi imagini pe Facebook referitoare la construcţia podului.

Podul, lung de 19 kilometri, se va ridica peste Strâmtoarea Kerci, dintre Marea Azov şi Marea Neagră.

Patronul firmei de construcţii e un apropiat al lui Putin

Construcţia este realizată de compania Stroygazmontazh, care aparţine omului de afaceri Arkady Rotenberg – considerat un apropiat al preşedintelui Putin.

Podul va fi gata în anul 2018, iar preţul estimativ al lucrărilor este de 8 miliarde de dolari.

Peninsula Crimeea face parte din teritoriul Ucrainei, dar a fost ocupată de Rusia în anul 2014. Rusia a prezentat anexarea peninsulei drept o “reunificare”, dar niciun alt stat şi nicio organizaţie internaţională nu a recunoscut drepturile juridice ale Federaţiei Ruse asupra peninsulei.

Citeşte şi:  Prezentatorii filmului „Crimeea. Drumul spre patrie” n-au voie să intre în Republica Moldova

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Irina Begu, în „sferturile” turneului ITF de la Wiesbaden

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Wiesbaden, după ce a învins-o în trei seturi pe elveţianca Simona...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă