21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRusia creează un poligon pentru antrenarea separatiștilor în estul Ucrainei

Rusia creează un poligon pentru antrenarea separatiștilor în estul Ucrainei

Rusia creează un poligon pentru antrenarea separatiștilor în estul Ucrainei, a anunțat Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU), potrivit Mediafax, care citează agenţia oficială ucraineană Ukrinform.

"Rusia desfăşoară operaţiunea Domino pentru antrenarea militară a insurgenţilor pe teritoriile ocupate în Doneţk şi Lugansk", a declarat un oficial din cadrul SBU, Markian Lubkivski.

"Serviciile de contraspionaj au aflat că liderii insurgenţi încearcă să transfere în Ucraina un poligon din regiunea rusă Rostov, pentru a-i antrena militar pe alţi separatişti direct în regiunile Doneţk şi Lugansk", a adăugat el, menţionând că "aceasta este o operaţiune numită Domino, care este finanţată din bugetul federal al Rusiei".

Lubkivski a afirmat că serviciile speciale ucrainene au reuşit să afle numele şi rangurile participanţilor principali la această operaţiune.

Potrivit, oficialului ucrainean, ultimul convoi rus care a intrat în Ucraina săptămâna trecută transporta, de fapt, echipamente pentru acest poligon.

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă