19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia execută manevre navale cu trageri reale în Marea Baltică

Rusia execută manevre navale cu trageri reale în Marea Baltică

15 vase militare ale Rusiei, atât nave de luptă cât și nave de sprijin, participă în aceste zile la un amplu exercițiu în Marea Baltică.

„Nave din flota baltică s-au reunit în câteva grupuri tactice cu misiuni complete, incluzând apărare antiaeriană și anti-navă, precum și operațiuni de deminare”, a comunicat Districtul Militar de Vest al Federației Ruse, citat de Sputnik News.

Navele rusești vor realiza trageri cu artilerie și rachete, precum și lansări de torpile.

Acum o lună, tot în Marea Baltică, peste 20 de nave ale Federației Ruse executaseră exerciții antiaeriene și anti-submarin. Grupurile tactice formate cu acel prilej au folosit submarine cu propulsie diesel – electrică, ambarcațiuni mici lansatoare de rachete și anti-submarin, nave de deminare și vase auxiliare, notează Sputnik.

În aceeași perioadă, avioane de la bordul navelor Flotei Baltice au executat trageri pe timp de noapte.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă