23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialRusia implică companii din China în construirea coridorului de transport către Crimeea

Rusia implică companii din China în construirea coridorului de transport către Crimeea

Companii din China ar putea participa la construcția coridorului de transport către Crimeea, anunță RIA Novosti, citând ziarul rusesc, Kommersant.

Compania de stat China Railway Construction Corporation (CRCC) și fondul privat de investiții, China International Fund Ltd. (CIF), intenționează să investească 3 milioane de dolari în acest proiect.

Reamintim faptul că Rusia a anexat Crimeea în urmă cu aproape două luni, comunitatea internațională nerecunoscând alipirea peninsulei la Federația Rusă. Mai mult, SUA, UE, Japonia și Canada au impus sancțiuni Rusiei.

Ministerul rus al Transporturilor pregătește un memorandum pentru construcția acestui coridor, iar ințelegerea ar putea fi parafată de președintele Putin, care va vizita China la sfârșitul acestei luni.

Proiectul dorește să realizeze o punte pentru transportul feroviar și rutier, existând și varianta unui tunel pentru o porțiune de drum.

Se așteaptă ca modelele financiare și de construcție să fie gata până în luna iulie.

Potrivit Kommersant, cooperarea cu firmele din China nu înseamnă că cele rusești nu vor fi implicate în proiect, cele mai importante companii de construcții din Rusia exprimându-și interesul.

Costurile totale ale proiectului au fost estimate la 45,4 miliarde de ruble (1,27 miliarde de dolari).

Cele mai citite

Bătaie în Parlament: Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu -VIDEO

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen, în...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă