21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRusia impune taxe vamale pentru toate produsele din Republica Moldova

Rusia impune taxe vamale pentru toate produsele din Republica Moldova

Rusia impune taxe vamale tuturor produselor importate din Republica Moldova, după ce premierul Dmitri Medvedev a semnat un decret în acest sens. Decizia va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare, potrivit Mediafax, care citează agenția rusă RIA Novosti.

"Guvernul rus introduce taxe asupra produselor importate din (Republica) Moldova la nivelul tarifelor unice ale Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan)", potrivit unui document publicat pe site joi.

Ministerul rus pentru Dezvoltare Economică a elaborat săptămâna trecută un proiect de decret privind anularea unor scutiri de taxe pentru anumite produse moldoveneşti, ca vin, carne, legume, fructe şi cereale.

Moscova a avertizat anterior Chişinăul că ar putea să renunţe la regimul de liber-schimb şi să adopte principiul naţiunii celei mai favorizate în relaţiile sale cu Republica Moldova, în urma ratificării de către moldoveni a Acordului de Asociere cu Uniunea Europană (UE), mi scrie Mediafax.

Rusia şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea faţă de crearea unei zone de liber-schimb între Republica Moldova şi UE. Potrivit Moscovei, acest demers ar putea să antreneze un aflux de mărfuri pe piaţa rusească.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă