20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRusia începe exerciţii militare în teritoriile disputate de la frontiere

Rusia începe exerciţii militare în teritoriile disputate de la frontiere

Exerciţii militare la scară largă au început în sudul Rusiei şi în teritorii disputate de la frontierele ruse, a anunţat, joi, Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters, conform Mediafax.

Peste 2.000 de oameni din trupele antiaeriene şi 500 de echipamente militare participă la exerciţii, care urmează să se încheie la 10 aprilie, potrivit agenţiei Interfax.

Manevrele se desfăşoară în districte din Caucazul de Sud şi de Nord, dar şi la baze militare ruseşti din Armenia, regiunile separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud şi ucraineană Crimmea, pe care Moscova a anexat-o anul trecut.

Exerciţiile riscă să fie percepute în Occident ca o demonstraţie de forţă, în contextul în care relaţiile dintre ruşi şi occidentali se află la cel mai scăzut nivel înregistrat după Războiul Rece, din cauza crizei din Ucraina.

Kievul şi Occidentul acuză Moscova de conducerea asaltului separatist în estul Ucrainei, cu trupe şi armament ruseşti. Rusia a negat în mod repetat aceste acuzaţii.

Activităţile NATO de la frontierele Rusiei depăşesc cu mult acţiunile militare ruseşti, a apreciat Anatoli Antonov, un adjunct al ministrului Apărării, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Moscova, fără legătură cu exerciţiile anunţate de către minister.

"State NATO se folosesc de situaţia din sud-estul Ucrainei ca de o scuză pentru a înainta mai aproape de frontierele Rusiei", a declarat Antonov, citat de Interfax.

O flotilă NATO a sosit miercuri la Marea Neagră, urmând să participe la antrenamente alături de nave aparţinând marinelor din România, Turcia şi Bulgaria, a anunţat Alianţa Nord-Atlantică.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă