6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia își ia măsuri de precauție în Siria, după avionul doborât de...

Rusia își ia măsuri de precauție în Siria, după avionul doborât de Turcia

După ce Turcia a doborât un avion rus, despre care susține că i-a încălcat spațiul aerian, Rusia a trimis în zona de coastă a Latakiei (nord-vestul Siriei), nava-amiral a flotei Rusiei în Marea Neagră, crucișătorul rusesc de rachete “Moscova”, pentru a distruge orice țintă ce va prezenta un potențial pericol pentru aviația rusă, a anunțat ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu, conform Agerpres. 

”Am luat măsuri prioritare. Crucișătorul de rachete ‘Moscova’ a luat poziție în zona de coastă a Latakiei, fiind pregătit să distrugă orice țintă aeriană care ar putea să prezinte un potențial pericol pentru aviația noastră”, a afirmat generalul Șoigu.

Citește și: VIDEO. Turcia a DOBORÂT un avion de vânătoare rus. Avertismentul lui Putin și reacția NATO

Toate misiunile bombardierelor ruse în Siria se vor desfășura doar sub acoperirea unor avioane de luptă, a specificat ministrul rus.

În același timp, Rusia va desfășura la baza sa aeriană din Hmeimim baterii antirachetă de ultimă generație S-400, a adăugat el.

Citește și: Al doilea pilot al avionului rus doborât de Turcia TRĂIEȘTE

Rusia va trata cu toată seriozitatea incidentul cu Su-24 și va folosi toate mijloacele pentru a asigura securitatea zborurilor sale în Siria, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, indicând că trimiterea crucișătorului ‘Moscova’ în Latakia și amplasarea sistemelor antirachetă S-400 sunt doar două dintre măsurile luate de Rusia în acest sens și că vor urma și altele, potrivit RIA Novosti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă