12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia nu va cere Damascului să înceteze bombardamentele asupra Alepului

Rusia nu va cere Damascului să înceteze bombardamentele asupra Alepului

Rusia nu-i va cere regimului de la Damasc să înceteze bombardamentele sale asupra oraşului Alep, principalul câmp de luptă din războiul civil din Siria, a declarat sâmbătă ministrul-adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Ghennadi Gatilov, într-un amplu interviu acordat agenţiei de presă Interfax, citat de AFP, conform Agerpres. 

"Nu, nu vom face presiuni (asupra regimului de la Damasc în vederea încetării bombardamentelor), pentru că trebuie înţeles că aici este vorba de o luptă împotriva ameninţării teroriste", a afirmat Gatilov. Ceea ce se întâmplă în Alep "face parte din această luptă împotriva ameninţării teroriste", a adăugat el. 

Zeci de civili din partea aflată în mâinile rebelilor a acestui al doilea ca importanţă oraş sirian au fost nevoiţi să-şi părăsească în zorii zilei de sâmbătă locuinţele, din frică faţă de raidurile aeriene ale regimului, care au fost reluate pentru a noua zi consecutiv. 

Responsabili americani au acuzat Moscova că sprijină atacurile regimului de la Damasc, care pare să pregătească un asalt asupra Alep. Joi, Washingtonul i-a solicitat Rusiei să facă presiuni asupra aliatului său Bashar al-Assad în vederea încetării bombardamentelor. 

"Armata noastră şi armata americană discută zilnic despre situaţia din Alep", a dat asigurări Gatilov, după ce emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a îndemnat miercuri Moscova şi Washingtonul să "revitalizeze" armistiţiul în Siria.

 

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă