14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialRusia nu vrea să se întoarcă în G8

Rusia nu vrea să se întoarcă în G8

Ministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a anunţat, joi, că Rusia nu solicită revenirea în grupul ţărilor puternic industrializate (G8), informează Mediafax.

Participarea Rusiei în Grupul G8 – alături de Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA – a fost suspendată după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014.

Citeşte şi: Merkel, mesaj dur pentru Rusia

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declara la sfârşitul lunii mai că Rusia nu poate reveni în Grupul statelor puternic industralizate G8 atât timp cât “nu respectă integritatea teritorială” a ţărilor.

“Atât timp cât Rusia nu promovează valorile fundamentale ale drepturilor omului şi nu adoptă un comportament adecvat, o revenire la formatul G8 este de neconceput pentru noi”, a declarat Angela Merkel în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

Summitul Grupului G7 – Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA – se desfăşura pe 7-8 iunie în oraşul bavarez Elmau.

Cele mai citite

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

Record la Târgul de Carte de la Torino. 222.000 de vizitatori

Târgul de Carte de la Torino pare să își asigure un loc în recordurile de prezență, cu o estimare de 222.000 de vizitatori la...

România încă are nevoie de militari profesioniști. Recrutarea continuă

Ministerul Apărării Naționale (MApN) își continuă eforturile de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. În cadrul seriei a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă