10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia promite să ofere gaze țărilor din sud-estul Europei, prin viitoarea conductă...

Rusia promite să ofere gaze țărilor din sud-estul Europei, prin viitoarea conductă submarină

Rusia este dispusă să ofere cantități suplimentare de gaze naturale țărilor din sud-estul Europei, a anunțat marți ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, la St. Petersburg, citat de agenția bulgară Novinite.

Sporirea livrărilor de gaze va fi posibilă după finalizarea proiectului denumit Turkish Stream. "Avem resursele necesare și suntem competitivi", a susținut marți ministrul Novak.

Proiectul Turkish Stream, al gazoductului care urmează să treacă pe sub Marea Neagră, fusese suspendat de Rusia în decembrie 2015, după ce Turcia a doborât un avion de luptă al Rusiei în spațiul aerian al Siriei, în apropierea frontierei cu Turcia.

Declarația lui Novak referitoare la Turkish Stream apare imediat după ce Turcia și-a cerut scuze pentru doborârea avionului rusesc, a prezentat condoleanțe familiei pilotului și a anunțat chiar că e dispusă să plătească daune pentru moartea acestuia.

Ministrul Novak nu a indicat concret ce țări ar putea primi gaze prin noul gazoduct submarin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă