18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia răspândește panica printre ucraineni cu ajutorul reţelelor de socializare

Rusia răspândește panica printre ucraineni cu ajutorul reţelelor de socializare

Reţele de socializare sunt folosite de serviciilespecile ale Rusiei pentru a dezinforma şi a crea panică în rândul ucrainenilor, potrivit Serviciului ucrainean de securitate (SBU).

Potrivit şeful Serviciului ucrainean de securitate (SBU), Valentin Nalivaicenko, citat de Mediafax, Moscova desfăşoară "un atac psihologic" în Ucraina prin intermediul unor "complici ai teroriştilor (insurgenţilor), care pretind că sunt jurnalişti".

Nalivaicenko a informat că serviciile ruse folosesc reţele de socializare, adrese electronice şi numere de telefon mobil ale ceţăţenilor ucraineni, cu scopul de a "crea panică" în rândul acestora.

"Ele (serviciile speciale) transmit informaţii false, provoacă panică, pentru a destabiliza situaţia în ţara noastră", a subliniat el.

"Vreau să vă informez că, în prezent, ruşii folosesc în mod cinic şi josnic reţeaua de socializare Facebook. Ne-am adresat în repetate rânduri către conducerea acestei reţele, dar nu am reuşit să soluţionăm nimic", a afirmat şeful SBU, adăugând că "ruşii piratează sau blochează conturi ale ucrainenilor pentru a disemina informaţii false", mai scrie Mediafax.

Nalivaicenko a menţionât că partea ucraineană a finalizat negocierile cu compania Google pentru a contracara acţiunile Moscovei.

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă