6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia sfidează Occidentul și modernizează Crimeea. Câți bani va aloca Putin

Rusia sfidează Occidentul și modernizează Crimeea. Câți bani va aloca Putin

In contextul in care se vorbeste despre marile greutati economice prin care trece Rusia, in urma sanctiunilor impuse de Occident, iata ca Moscova vine cu un anunt care pare sa demonteze aceasta situatie. Exista intentia alocarii a nu mai putin de 2,2 miliarde de dolari pentru modernizarea Peninsulei Crimeea, teritoriu recent anexat de Rusia de la Ucraina. Or, tocmai aceasta anexare face, in principal, obiectul sanctiunilor impotriva Rusiei. Stirea a fost difizata de agentia Sputnik si preluata de Mediafax.

Adjunctul de ministru pentru Crimeea Andrei Sokolov a anunţat ieri, la un forum economic care a avut loc în Ialta, că suma alocată pentru dezvoltarea infrastructurii Crimeei este comparabilă cu fondurile cheltuite pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Soci din 2014, adăugând că "în anii următori această sumă va creşte".

Potrivit lui Sokolov, Rusia intenţionează să aloce aproximativ 90 de miliarde de ruble pentru dezvoltarea socială şi economică a Crimeei în următorii cinci ani.

Până în 2020, Rusia plănuieşte să înceapă operarea unei Silicon Valley în peninsulă. Proiectul, denumit Digital Valley a Crimeei, a fost prezentat la forumul de la Ialta.

Crimeea a fost anexată de Rusia în martie 2014, în urma unui referendum la care majoritatea populaţiei a votat pentru separarea de Ucraina şi alipirea la Rusia.

Preşedintele Vladimir Putin a semnat o lege federală pentru dezvoltarea Districtului Federal Crimeea şi a unei zone economice libere pe teritoriul Republicii Crimea şi Sevastopolului în noiembrie 2014.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă