9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia şi SUA şi-ar putea coordona atacurile în Siria

Rusia şi SUA şi-ar putea coordona atacurile în Siria

Rusia ar putea să implementeze propuneri americane vizând o coordonare între atacurile sale în Siria şi cele ale coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, a declarat miercuri generalul Igor Konaşenkov, relatează AFP în pagina electronică, citată de Mediafax. 

“Ministerul rus al Apărării a răspuns solicitărilor Pentagonului şi examinează în profunzime propunerile americane de coordonare a operaţiunilor efectuate împotriva grupării teroriste Statul Islamic (SI) pe teritoriul Siriei”, a declarat Konaşev, un purtător de cuvânt al ministerului, citat de agenţiile ruseşti de presă.

Potrivit CNN, adjunctul ministrului rus al Apărării Anatoli Antonov a declarat miercuri că Moscova este pregătită să accepte informaţii şi informaţii secrete obţinute de către coaliţia anti-Si condusă de Statele Unite şi a îndemnat toate părţile să împărtăşească informaţiile culese în timpul misiunilor de recunoaştere efectuate în vederea atacurlor aeriene.

“Avem nevoie să specificăm anumite detalii care vor fi discutate astăzi (miercuri) de reprezentanţi ai Ministerului rus al Apărării şi Pentagonului la nivel de experţi”, a declarat Konaşenkov pentru agenţia rusă Tass, citată de CNN.

Între timp, Rusia îşi continuă  campania în Siria.

Avioane ruseşti de război au efectuat miercuri atacuri asupra mai multor facţiuni islamiste, în oraşe din provinciile Hama şi Idleb, ambele situate în vestul Siriei, însoţite de bombardamente ale forţelor guvernamentale siriene, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie.

Însă Observatorul a subliniat că în zonele în care au fost efectuate aceste atacuri ruseşti nu există poziţii SI şi că pe teren aveau loc confruntări armate aprige între forţele regimului sirian şi ale aliaţilor săi şi facţiuni rebele islamiste, între care Ahrar al-Sham şi Frontul al-Nusra, afiliat Al-Qaida.

Potrivit Observatorului, confruntările de miercuri sunt cele mai puternice din ultima lună.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă