13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRUSIA susţine că avionul doborât nu a intrat în Turcia, dar avioanele...

RUSIA susţine că avionul doborât nu a intrat în Turcia, dar avioanele turceşti l-au urmărit deasupra SIRIEI

Comandantul Forţelor Aerospaţiale ale Rusiei susţine că avionul F-16 al Turciei a intrat deasupra Siriei, pentru a ataca avionul rusesc, informează Mediafax.

Viktor Bondarev, comandantul Forţelor Aerospaţiale ruse, reafirmă că avionul Suhoi nu a intrat deloc în spaţiul aerian al Turciei, ci a zburat numai deasupra Siriei. În schimb, avionul turcesc care a doborât bombardierul rusesc a intrat doi kilometri în spaţiul aerian al Siriei.

Citeşte şi: Primele efecte ale crizei Rusia – Turcia. Moscova impune VIZE cetăţenilor turci

“Avionul F-16 turc s-a aflat în spaţiul aerian sirian 40 de secunde, intrând doi kilometri pe teritoriul sirian. Bombardierul rus nu a trecut niciun moment de frontiera de stat a Turciei”“, a declarat Viktor Bondarev, comandantul Forţelor aerospaţiale ruse.

Pe de altă parte, Bondarev susţine că “teroriştii din Siria fuseseră informaţi în avans despre provocarea care urma să vizeze un avion militar rus”.

Bondarev nu a precizat la ce grupare din Siria ar fi ajuns informaţiile despre misiunea avionului rusesc. În schimb, se ştie că o grupare a etnicilor turci din Siria a revendicat, ulterior, uciderea celor doi piloţi care s-au catapultat din avionul rusesc.

Rusia a reuşit totuşi să-l salveze din Siria pe unul dintre piloţi, care rămăsese în viaţă.

Citeşte şi:  Putin REFUZĂ o întâlnire cu Erdogan, după doborârea avionului rusesc de către Turcia

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă