13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialRusia trimite 150 de parașutiști la un exercițiu în Serbia. Unitatea rusească...

Rusia trimite 150 de parașutiști la un exercițiu în Serbia. Unitatea rusească a avut sediul în Basarabia și participă la luptele din Ucraina

Peste 150 de militari din Divizia 98 Aeropurtată a Rusiei sunt trimiși, în aceste zile, în Serbia, pentru a participa la un exercițiu denumit Slavic Brotherhood 2016. Este vorba de luptători ruși antrenați să lupte în teritorii străine.

Exercițiul  Slavic Brotherhood 2016 se desfășoară în perioada 2 – 15 noiembrie în apropierea orașului Belgrad, cu participarea unor militari din Serbia, Rusia și Belarus. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova, cei 150 de militari trimiși din Rusia spre Serbia fac parte din batalionul independent de cercetare al Diviziei 98.

Divizia 98 Aeropurtată are acum sediul în localitatea Ivanovo de lângă Moscova. Înainte de anul 1989, ea a avut sediul la Bolgrad, în fosta Basarabie (acum în Ucraina), foarte aproape de teritoriul României.


Citește și: Serbia – mai aproape de Rusia decât de Uniunea Europeană. Decizie militară controversată la Belgrad

Potrivit agenţiei sârbe B92, Ministerul Apărării de la Belgrad insistă că trebuie să asigure “pregătirea constantă şi starea de operativitate a Armatei”, având “cea mai dezvoltată cooperare cu SUA şi cu statele UE”. Totuşi, “activităţile comune împreună cu Forţele Armate ale Rusiei primesc aceeaşi atenţie ca şi cele cu alţi parteneri cheie”.


Membrii acestei unități sunt antrenați să lupte în teritoriu străin, iar drept dovadă, în august 2014, zece militari din cadrul acesteia au fost capturați pe teritoriul Ucrainei, în luptele din zona Donbas, cu populație majoritar rusofonă.

La exercițiul din Serbia, parașutiștii ruși mai aduc trei transportoare blindate BMD-2, un detașament de cercetare cu avioane fără pilot Tachyon, precum și patru ATV-uri de recunoaștere.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă