14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialRusia trimite un grup de experți în Turcia pentru a ancheta asasinarea...

Rusia trimite un grup de experți în Turcia pentru a ancheta asasinarea ambasadorului Karlov. Un alt diplomat de rang înalt a fost martorul crimei

Rusia trimite marți în Turcia un grup de experți care vor participa, alături de omologii turci, la ancheta asupra asasinării ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, a anunțat ministrul de Externe, Serghei Lavrov, informează EFE citată de Agerpres.

‘S-a ajuns la un acord potrivit căruia ancheta va fi comună’, a declarat șeful diplomației ruse la postul de televiziune Rossia-24, adăugând că ‘important este să se afle cine se află în spatele acestei crime’.

Lavrov a mai apreciat că obiectivul organizatorilor asasinării ambasadorului rus a fost ‘să submineze procesul de normalizare a relațiilor dintre Rusia și Turcia cu scopul de a împiedica lupta eficientă împotriva terorismului în Siria’.

Pe de altă parte, potrivit agenției ruse TASS, unul dintre martorii crimei de luni de la Ankara a fost ambasadorul statului Kyrgyzstan în Turcia, Ibragim Zhunusov. Acesta a anunțat că va depune mărturie, dacă va fi citat de anchetatori.

Diplomatul Ibragim Zhunusov a declarat că, înainte să comită atacul, fostul polițist turc a stat permanent în picioare în spatele grupului principal de vizitatori ai expoziției și că a purtat pe sacou un ecuson special, ceea ce l-a făcut să creadă că făcea parte din forțele de ordine.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă