12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRUSIA va conduce CONSILIUL de SECURITATE al ONU. Care sunt priorităţile Moscovei

RUSIA va conduce CONSILIUL de SECURITATE al ONU. Care sunt priorităţile Moscovei

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, va prelua preşedinţia Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

Consiliul de Securitate are 15 state membre, iar preşedinţia Consiliului revine, prin rotaţie, timp de o lună, fiecărei ţări membre.

Rusia preia conducerea Consiliului de Securitate la data de 1 octombrie 2015. Potrivit agenţiei de propagandă Sputnik News, priorităţile Rusiei la ONU vor fi “lupta cu terorismul şi conflictele în derulare din Orientul Mijlociu şi nordul Africii”.

Citeşte şi:  În ciuda sancţiunilor internaţionale, SUA şi RUSIA vor avea un exerciţiu comun în ARCTICA

Este foarte posibil ca Naţiunile Unite să prelungească mandatul forţei ONU de menţinere a păcii în Libia, mandat care expiră la 15 septembrie 2015.

În paralel, ONU va analiza războiul civil din Siria, activităţile grupării teroriste Stat Islamic, precum şi informaţiile privind utilizarea armelor chimice în Siria şi Irak.

Potrivit informaţiilor de până în acest moment, sub preşedinţia lui Serghei Lavrov nu vor fi discutate, la ONU, nici ocupaţia Rusiei asupra peninsulei Crimeea, nici criza din Ucraina.

Lucrările celei de a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU se vor deschide la data de 15 septembrie 2015. Rusia preia preşedinţia Consiliului de Securitate la data de 1 octombrie.

Citeşte şi:  Rusia ATACĂ în ARCTICA. Primele exerciţii militare în Extremul Nord

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă