21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRusia vrea să tragă o rachetă pentru a SIMULA doborârea avionului malaiezian....

Rusia vrea să tragă o rachetă pentru a SIMULA doborârea avionului malaiezian. Vezi noua ȚINTĂ

O firmă rusească producătoare de armament a propus să detoneze o rachetă sol-aer Buk, pentru a simula momentul doborârii avionului malaiezian în Ucraina.

Propunerea firmei de armament Almaz-Antei este prezentată de media rusă, preluată de Mediafax. Proiectilul tip 9M38M1 (Buk-M1) ar urma să fie făcut să explodeze la sol, în apropierea fuselajului unui avion Boeing scos din uz.

Experimentul ar urma să aibă loc într-un poligon de testare, în prezenţa unor experţi independenţi şi a reprezentanţilor unor companii aeriene.

"Obiectivul experimentului ar fi confirmarea tipului de rachetă folosită pentru doborârea avionului, prin studierea traiectoriei şi condiţiilor în care a avut loc explozia", precizează compania Almaz-Antei.

Potrivit CNN, avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit în iulie 2014 în estul Ucrainei a fost doborât cu o rachetă sol-aer de fabricaţie rusească, a stabilit Comisia de anchetă creată de Olanda. Racheta a fost lansată de separatiştii pro-ruşi din Ucraina.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă