15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRușii cred că țara lor este vinovată de doborârea avionului Malaysia Airlines

Rușii cred că țara lor este vinovată de doborârea avionului Malaysia Airlines

Mesajele de condoleanţe lăsate de numeroşi ruşi la ambasada Olandei din Moscova arată că aceştia consideră că ţara lor poartă o parte din responsabilitatea pentru doborârea avionului de pasageri al Malaysia Airlines, în ciuda faptului că Rusia susţine că nu este responsabilă de catastrofă.

La ambasada Olandei din Moscova, oamenii au lăsat flori şi jucării la un memorial improvizat în onoarea victimelor tragediei aviatice. De asemenea, poate fi văzut un desen cu un avion rupt în timpul zborului, însoţit de mesajul "copiii nu ar trebui să moară", scris chiar de mâna unui copil. Într-un alt mesaj se poate citi: "Ne este teamă, suntem ruşinaţi, suntem în doliu".

În timp ce poziţia oficială a Rusiei este că statul rus nu a avut nici un rol şi nu este responsabil de prăbuşirea avionului, folosirea frazei "Iertaţi-ne" în mesajele de condoleanţe de la ambasada Olandei la Moscova este frapantă. Acest mesaj lasă impresia că oamenii chiar cred că Rusia poartă o parte din responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei.

"Scuzaţi-ne, vă rugăm, dacă puteţi. Ne pare rău! Rusia, Moscova", scrie într-un alt mesaj. Este "dificil să recunoşti că ţara noastră ar putea fi implicată în acest accident", a declarat pentru CNN Iuri Iemşanov, un locuitor din Moscova. "Cred că sunt destule dovezi că suntem în relaţii apropiate cu separatiştii din Ucraina. Bănuiesc că este clar că îi sprijinim furnizându-le arme şi cred că nu contează cine a lansat racheta. Doar pentru că sprijinim teroriştii, suntem implicaţi", a adăugat el.

"Cred că trebuie să existe o investigaţie, dar sigur că multe lucruri sunt înţelese deja şi probabil am putea şti cine a făcut asta", a afirmat soţia acestuia, Marina. O altă femeie, Olga, s-a declarat sigură că Rusia nu este implicată în tragedia aviatică şi că este necesară o investigaţie. "Totuşi, şi eu aş spune «Iertaţi-mă». Simt acelaşi lucru", a precizat ea.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă