7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialS-au tras FOCURI de ARMĂ asupra Casei Albe. Atacatorul a fost împușcat...

S-au tras FOCURI de ARMĂ asupra Casei Albe. Atacatorul a fost împușcat și este grav rănit

Forțele de ordine de la Casa Albă au deschis focul asupra unui bărbat înarmat cu un pistol, în cursul zilei de vineri, informează agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Accesul la Casa Albă a fost restricţionat vineri după ce au fost trase mai multe focuri de armă în apropiere, a anunţat poliţia, în absenţa preşedintelui Barack Obama care juca golf în apropiere de Washington, informează AFP şi Reuters. 

Potrivit canalului de televiziune CNN, citând o sursă anonimă din poliţie, focurile de armă au fost îndreptate împotriva Casei Albe. 

Serviciile de urgenţă ale capitalei SUA au anunţat pe Twitter că o persoană grav rănită a fost transportată la spital. 

Potrivit CNN, un suspect s-a apropiat de un post de control al Secret Service, agitând o armă. Membri ai serviciului de securitate al preşedinţiei Statelor Unite au tras asupra suspectului, care a fost arestat. 

Preşedintele Obama a părăsit cu câteva ore înainte clădirea executivului pentru a merge să joace golf la baza aeriană Andrews (Maryland), la sud-est de capitală. 

Dar vicepreşedintele Joe Biden se afla la Casa Albă şi a fost plasat într-un loc sigur în momentul incidentului.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă