27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSarkozy a găsit soluția: Crearea unor centre pentru imigranţi la "periferia Schengen"

Sarkozy a găsit soluția: Crearea unor centre pentru imigranţi la “periferia Schengen”

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy propune înfiinţarea unor centre provizorii pentru imigranţi în ţări situate la periferia Schengen, informează Mediafax.

“Trebuie să înfiinţăm centre de reţinere a imigranţilor în ţări periferice Spaţiului Schengen, pentru examinarea cererilor de intrare în Europa a refugiaţilor politici şi a refugiaţilor de război”, a declarat Sarkozy într-un interviu acordat ziarului Le Figaro.

Astfel, Sarkozy a explicat că nu este vorba despre o ”decizie ideologică”, ci o decizie luată în funcție ”de realităţi”

”Dacă nu suntem atenţi, riscurile dezintegrării societăţii franceze vor creşte, putând deveni inevitabile”, avertizează Sarkozy.

“Franţa trebuie să preia în mod urgent iniţiativa unei conferinţe a ţărilor Uniunii Europene şi a vecinilor din zona Mediteranei, pentru pregătirea unui acord multilateral privind imigraţia”, a subliniat fostul preşedinte de centru-dreapta.

În contextul în care Franţa se pregăteşte să primească 24.000 de refugiaţi sirieni în următorii doi ani, Sarkozy cere crearea unui “veritabil statut provizoriu pentru refugiaţii de război, statut care nu există acum la nivel formal”.

Reiterând opoziţia faţă de stabilirea unor cote pentru imigranţi, “care ar fi acceptabile abia după adoptarea unei politici migratorii comune la nivel european”, Sarkozy a explicat că există “trei fluxuri migratorii distincte, care necesită soluţii diferenţiate”.

“Există imigranţii cu caracter economic, pe care Franţa îi poate primi doar în mod extrem de limitat, şi refugiaţii politici, pe care îi putem primi în numele tradiţiei umaniste pe care este imposibil să o modificăm”, a subliniat Sarkozy.

“A treia categorie sunt refugiaţii de război, obligaţi să fugă temporar din propriile ţări – cazurile Irakului şi Siriei – pe care noi trebuie să îi primim doar pe durata conflictelor”, a continuat Sarkozy.

Cele mai citite

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă