10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialȘase cazuri de febră Dengue în Japonia, după 70 de ani

Șase cazuri de febră Dengue în Japonia, după 70 de ani

Autoritățile din Japonia au anunțat că în ultimele zile au fost semnalate cel puțin șase cazuri de febră Dengue, primele din ultimii 70 de ani, transmite Mediafax.

Toate persoanele infectate sau suspectate de infectare au fost în august în parcul Yoyogi, în centrul Tokyo, loc foarte frecventat, unde au fost ciupite de ţânţari, potrivit elementelor furnizate de autorităţile locale şi de presă.

Printre persoanele bolnave figurează doi locuitori din prefectura Kanagawa, vecină cu Tokyo şi una din Niigata, la nord.

Un anunţ oficial privind toate cazurile înregistrate urmează să fie făcut în cursul zilei de luni.

Joi, Ministerul Sănătăţii, municipalitatea Tokyo şi prefectura vecină Saitama au anunţat primele trei cazuri descoperite.

Cercetările efectuate pe insecte capturate în parcul Yoyogi nu au arătat nimic pentru moment.

Autorităţile au început să pulverizeze însă insecticide pentru a încerca să elimine ţânţarul sau ţânţarii purtători ai virusul responsabil de această boală.

Febra Dengue, numită şi "gripă tropicală", este o infecţie virală transmisă de ţânţari dar care nu se transmite direct de la persoană la persoană. Autorităţile cred că persoanele nou infectate au fost ciupite de un ţânţar contaminat, care ciupise anterior o persoană purtătoare a virusului ce venea din străinătate.

Cazurile autohtone sunt extrem de rare în Japonia, dar cele venite din afară sunt de aproximativ 200 pe an, potrivit Ministerului Sănătăţii, mai scrie Mediafax.

Autorităţile recomandă protejarea de ţânţari care sunt peste tot în timpul verii în Japonia, inclusiv în metropole.

Punerea la punct a unui vaccin împotriva bolii este complexă deoarece există patru tipuri de virus care provoacă febra Dengue.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, "simptomele merg de la un sindrom febril uşor la febră puternică", însoţită de "cefalee puternică şi dureri retro-orbitale, musculare şi articulare".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă